Nieuwe puzzel: La Tomatina 1.000 stukjes

In de Spaanse provincie Valencia vindt elk jaar een groots tomatenfeest plaats. De Jan van Haasteren-familie wilde dat eens met eigen ogen zien! Het was een geweldige reis en iedereen heeft enthousiast meegedaan. Maar voorlopig kunnen ze even geen tomaten meer zien!

Wist je dat de vader van Dick groenteboer is geweest? Dus deze puzzel was op zijn lijf geschreven. Als je kijkt op een fles “ Heinz “ ketchup zal je als oprichter H. J. Heinz zien staan en toevallig zijn de voorletters van Dick zijn vader ook H. J. Er is alleen 1 lettertje verschil in de naam, en dat is de letter Z. Dick Heins heeft speciaal voor deze puzzel een Heins Logo ontworpen die veelvuldig te zien is.

Dick heeft een aantal grappen in de puzzel getekend die het benoemen zeker waard zijn. Bijvoorbeeld de dikke dame die op de schouders zit van haar kleine man, iedereen waarschuwend geen tomaat naar haar te gooien, terwijl ze zelf wel bezig is. Ook de surfende man op de rug van de krokodil, Maurice die in een soort van rolstoel speedboot zit en natuurlijk mijn persoontje die een tomaat keurt bij de groenteboer. De man die tegen de zon op zijn luchtbed wordt ingesmeerd met tomatenketchup is ook een leuke vondst!

En zoals in meerdere puzzels zijn er ook nu weer een aantal bekende figuren getekend, passend bij het thema. We zien o.a. Picasso, Don Quichot en Stan Laurel. In totaal zijn het er 9. Kan jij ze allemaal vinden?.

La Tomatina is verkrijgbaar vanaf 6 maart 2021.

Tekenaar: Dick Heins