Staat je vraag er niet bij? Kies hieronder het juiste onderwerp van je vraag en vul het contactformulier in.

Wat is de garantie op JvH Puzzels?

Koninklijke Jumbo biedt 2 jaar garantie op Jan van Haasteren puzzels. Deze garantietermijn wordt bepaald op basis van uw aankoopbewijs. De aankoopdatum wordt daarbij als dag 1 van de garantietermijn gebruikt. Het is dus belangrijk dat u uw aankoopbewijs goed bewaard.

Kan ik losse puzzelstukjes bestellen?

Helaas moeten wij mensen hierin teleurstellen. De voornaamste reden hiervoor is dat ons aanbod aan puzzels zo groot is dat het niet mogelijk is om voor alle puzzels deze service aan te kunnen bieden. Daarnaast is het zo dat een puzzel als een gehele plaat gedrukt en gestanst wordt. Tijdens de verschillende producties van onze puzzels kunnen, hoe geavanceerd onze machines ook zijn, kleurverschillen en snijafwijkingen ontstaan. Dit maakt dat het uitwisselen van stukjes tussen verschillende puzzels niet mogelijk is.

Kan de fabriek waar de puzzels gemaakt worden, worden bezocht?

Helaas, de fabriek is niet voor publiek toegankelijk.

In welke landen kan je de Jan van Haasteren Puzzels tegenkomen?

In de volgende landen kan je de puzzels tegenkomen: Australië, USA, Canada, Brazilië, Nieuw Zeeland, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Italië, Polen, Rusland, Tsjechië, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Mexico, Slovakije, Litouwen, IJsland, Peru, Chili, Argentinië, Zuid Afrika, China.

Waarom zitten er geen grote voorbeeldposters bij de puzzel?

Wij stoppen alleen voorbeeldposters in puzzels waarbij de afbeelding op de doos kleiner is dan een A4 formaat. U kunt hierbij denken aan de 500 stukjes of 950 stukjes puzzels. Ook bij de combi-puzzels (Bijv. 2-in-1, 3-in-1) stoppen wij een voorbeeld poster van de betreffende puzzels in de doos.

Onze enkele 1000 of meer stukjes puzzels bevatten geen voorbeeld poster omdat de afbeelding op de voorkant van de doos A4 of groter is.

Mocht u een puzzel hebben waar wel een poster in moet zitten maar deze ontbreekt dan kunt u bij onze klantenservice een geprinte A4 poster opvragen.

Wat is er duurzamer aan deze nieuwe verpakking?

Bovenal betekent het minder plastic afval en gebruik van duurzamere materialen.

  • De puzzeldoos wordt niet meer verpakt in een plastic krimpfolie, maar gesloten door een sticker. Hiermee verminderen we het plastic afval dat normaal direct wordt weggegooid na het openen van het product.
  • De zak waar de puzzelstukjes in zitten is nu gemaakt van papier in plaats van plastic. De grondstof voor het maken van papier (hout) is hernieuwbaar en kan goed gerecycled worden. Wilt u de zak niet gebruiken om de puzzelstukjes te bewaren dan kunt u deze bij het oud papier inleveren zodat deze weer gerycled kan worden.
  • Naast gerecycled karton wordt er nu ook gebruik gemaakt van papier met een duurzame herkomst.
Hoeveel duurzamer zijn deze puzzels?

Het is moeilijk exact uit te rekenen wat de precieze impact is gezien er diverse variabelen in het spel zijn, maar minder verpakking én een alternatief gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die je goed kunt recyclen is beter. Voor deze puzzel is daarom de plastic krimpfolie vervangen door een sticker, waardoor er minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. De plastic zak is vervangen voor een papieren zak. De grondstof voor het maken van papier (hout) is hernieuwbaar en kan goed gerecycled worden.

Hoeveel duurzamer zijn deze puzzels?

Het is moeilijk exact uit te rekenen wat de precieze impact is gezien er diverse variabelen in het spel zijn, maar minder verpakking én een alternatief gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die je goed kunt recyclen is beter. Voor deze puzzel is daarom de plastic krimpfolie vervangen door een sticker, waardoor er minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. De plastic zak is vervangen voor een papieren zak. De grondstof voor het maken van papier (hout) is hernieuwbaar en kan goed gerecycled worden.

Waarom is een papier zak beter dan een plastic zak?

De papieren zak heeft een aantal voordelen ten opzichte van de plastic zak, gezien papier minder broeikasgas produceert en de grondstof van papier (hout) hernieuwbaar is. Papier komt ook steeds vaker van een duurzaam beheerd bos, zoals het papier wat wij gebruiken. De milieu-impact daalt tevens als materiaal wordt gerecycled. Een plastic zak is helaas vaak nog niet zo goed recyclebaar als papier. Als u de papieren zak niet meer gebruikt voor het bewaren van de puzzelstukjes, lever deze dan in bij het oud papier zodat deze gerecycled kan worden.

Waarom is er gekozen voor een papieren zak in plaats van een her-sluitbare (plastic) zak?

Om onze producten en verpakkingen duurzamer te maken richten we ons op het verminderen van plastic en het gebruik van duurzamere, recyclebare materialen, zoals papier. Helaas is het nog niet mogelijk om de papieren zak hersluitbaar te maken, maar de zak kan wel gewoon gebruikt worden voor het bewaren van de puzzelstukjes. Tip: hersluit de zak bijvoorbeeld met een paperclip.

Is de zak her-sluitbaar?

De zak is niet van zichtzelf her-sluitbaar, maar de zak kan wel gewoon gebruikt worden voor het bewaren van de puzzelstukjes. Tip: hersluit hem bijvoorbeeld met een paperclip. Gebruikt u hem niet, lever de papieren zak dan gescheiden in bij het oud papier zodat deze gerecycled kan worden.

Kan ik de papieren zak bij het oud papier inleveren?

Ja, u kunt de papieren zak gescheiden bij het oud papier inleveren zodat deze weer gerycled kan worden. Zo maken wij er weer een mooie nieuwe puzzel van.

Van welk soort karton is de puzzel gemaakt?

De Jan van Haasteren puzzels zijn gemaakt van 100% gerecycled karton, te herkennen aan het Play Smarter logo op de verpakking. Dit karton is altijd de meest duurzame optie op de markt geweest en blijft dan ook ongewijzigd.

Is gerecycled karton beter?

Voor de productie van gerecycled karton worden materialen hergebruikt die we een tweede leven geven. Voor de productie van gerycled karton is minder water nodig dan voor het maken van nieuw karton. De Jan van Haasteren puzzels zijn al jaren gemaakt van 100% gerecycled karton, te herkennen aan het logo op de verpakking. Dit karton is altijd de meest duurzame optie op de markt geweest en blijft dan ook ongewijzigd.

Wat voor soort lijm, inkt en vernis worden er gebruikt?

De lijm en inkt zijn biobased en het vernis voor een perfecte puzzelafwerking is op waterbasis.

Beschadigd de doos door de sticker?

Om er zeker van te zijn dat de doos niet beschadigd adviseren wij de sticker in het midden door te snijden met een mesje of schaar.

Worden vanaf nu alle puzzels met sticker en papieren zak geproduceerd?

Stap voor stap worden de producten aangepast en de manier waarop deze gemaakt worden. In het voorjaar van 2022 worden in ieder geval twee nieuwe puzzels gelanceerd die volgens de nieuwe manier worden geproduceerd. De verandering is allereerst zichtbaar zijn voor de puzzel “Highland Games” 1000 stukjes. Uiteindelijk willen we alle nieuwe 1000 stukjes Jan van Haasteren puzzels op deze manier produceren, daar wordt nu hard aan gewerkt.

Gaan er tekst of afbeeldingen op de verpakking verloren door de sticker?

In het ontwerp van de doos is rekening gehouden met de plaats van de sticker. Deze wordt niet over tekst of een afbeelding geplakt. De sticker is nu nog transparant, maar zal naar verwachting in de toekomst vervangen worden door een papieren sticker. Maar ook dan blijft de gehele afbeelding mooi zichtbaar.

Ik heb een vraag, suggestie, klacht of opmerking
Indien u een vraag, suggestie, klacht of opmerking heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het juiste contactformulier onderaan deze pagina.

Meer informatie?