10 jaar Jan van Haasteren Studio

2023 markeert een bijzonder jaar voor Jan van Haasteren. Samen vieren we het 10-jarig jubileum van de Studio Jan van Haasteren. Dick Heins en Rob Derks tekenen onder leiding van Jan, de inmiddels o zo herkenbare en komische platen. Jan, Dick en Rob tekenen met heel veel liefde en plezier steeds weer nieuwe doldwaze avonturen van de Jan van Haasteren -familie. Allemaal in die zeer herkenbare stijl, maar ieder ook met z’n eigen signatuur. De puzzels zijn zowel in Nederland- als in het buitenland ongekend populair. En met de komst van Mars Gremmen in 2021 en Wilma van den Bosch in 2022 is de studio inmiddels gegroeid naar 5 tekenaars sterk!

De Studio

De studio is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen fysieke plek waar de tekenaars elke dag naartoe komen. De tekenaars werken ieder in hun eigen werkomgeving, verspreid over heel Nederland. Contact met elkaar is er uiteraard regelmatig, via WhatsApp, mail en vier keer per jaar komen ze bij elkaar om samen te sparren en te brainstormen. Thema’s van nieuwe platen worden besproken en platen waar op dat moment aan gewerkt wordt, worden van feedback voorzien. De oudste dochter van Jan, tekent inmiddels al lang niet meer mee, maar is wel betrokken bij de Studio om ervoor te zorgen dat iedereen zo dicht mogelijk de stijl van Jan benadert. Samen met Jumbo is zij ook betrokken bij diverse activiteiten rondom het merk.

Voor meer informatie ga naar de geschiedenis van Jan van Haasteren. 

Ontstaan van een puzzel

Wil je weten hoe een puzzel tot stand komt door de studio van Jan van Haasteren kijk dan op Hoe komt een puzzelplaat tot stand.